Hyvää sunnuntaiaamua,lähdetään yhdessä sydämmeen tutkimusretkelle,ihmeellinen on jumalan luomistyö,ja ihmeellinen tämä sydän pumppuna joka pitää huolen koko kropasta,ja jaksaa,jaksaa,jaksaa.  Me emme puhu nyt kuitenkaan tästä sydämmestä joka rinnassa sykkii,vaan sisimmän sisimmästä,persoonallisuudestamme.

Kirje roomalaisille luku 10 jakeet 9,10,11  sanotaan näin.  Sillä jos sinä  tunnustat  suullasi   jeesuksen  herraksi  ja uskot sydämmessäsi  että jumala  on  hänet  kuolleista  herättänyt ,  niin sinä  pelastut,  sillä sydämmen uskolla  tullaan  vanhurskaaksi  ja suun tunnustuksella  pelastutaan.  Sanoohan raamattu; >> ei yksikään joka häneen uskoo  joudu  häpeään >>.

Huomaatko, että  nyt se usko jonka jumala sinulle lahjoitti,vaikuttaa sinun sisimmässäsi,  ja suu puhuu mitä sydämmessä on, siitä se suun tunnustus syntyy.

Sinun sydämmessäsi asuu  ymmärrys.Tunteet Ja tahto.  Paavalin kirje filippiläisille  luku 1:9-11 ja sitä minä rukoilen,  että teidän rakkautenne tulisi yhä runsaammaksi  tiedossa ja kaikessa käsittämisessä

Jae 10  voidaksenne tutkia mikä paras on,että te kristuksen päivään saakka olisitte  olisitte puhtaat ettekä kenellekkään loukkaukseksi  jae 11 täynnä vanhurskauden    hedelmää,   jonka    jeesus   kristus    saa   aikaan jumalan   kunniaksi ja ylistykseksi.

Nämä jakeet ovat helposti ymmärrettäviä,ja usko joka sydämmessäsi on sanoo niiden olevan myös totta.   Sinun sydämmessäsi on myös tunteet ja tahto,joten sinä ymmärrät mitä on kirjoitettu ja käsittelet  myös tunteillasi tätä kirjoitusta ja ne tunteet jotka sinuun on kasvusi aikana kehittyneet ,ne toimivat  nyt tässä ja  tahtoelämäsi kamppailee siinä samassa ja kysyy??? Kuinka tähän kirjoitukseen oikeen pitäisi suhtautua.

Joskus on niin, kun et halua suhtautua mitenkään ,niin sanot,että toi raamattu on niin vaikea kirja ei sitä ymmärrä.  Hei. Haloo justiinhan sinä ymmärsit,mutta huomaa että tunne ja tahto siinä sotkivat ja niin haluat ohittaa koko jutun.   Sydämmestä nousee ajatuksia  ja tunteita joihin luettu sana on satuttanut,rakkaus …Niin Vaikea asia…Puhtaus, siinä toinen…Vanhurskautta Ja hedelmää

Me tämän uskon vaelluksen aikana parannumme pikkuhiljaa sisäisesti,ja siksi on hyvä tukeutua sanaan aina kun omat tunteet sotkevat asioita.   Kyllä jeesus, minä näen mitä on kirjoitettu ja minä uskon että se on totta ja haluan olla kanssasi samaa mieltä,vaikka niinkun näet että tuntaat mua nyt vähän heiluttaa.  Tämä riittää,

Jeesus kuuli ja vie sinua eteenpäin ymmärryksen,tunteiden ,ja tahtoelämän tiellä.

Nyt katsomme ne raamatun kohdat jotka näissä asioissa vahvistavat.  Room.5:5  mutta toivo ei saata häpeään; sillä jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämmiimme pyhänhengen kautta,joka on meille annettu.   Huomaatko?  Rakkaus on sinussa ja rakkaus sinussa toimii,rauhallisesti eteenpäin.

Sitten jaakobin kirjeeseen luku 3 jae 13.   Kuka on viisas ja ymmärtäväinen teidän joukossanne?  Tuokoon hän näkyviin tekonsa  hyvällä vaelluksellaan  viisauden sävyisyydessä. Jakeet 17 ja 18   mutta ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdas,sitten rauhaisa, lempeä, taipuisa, täynnä  laupeutta ja hyviä hedelmiä se ei epäile eikä teeskentele.  Jae18   vanhurskauden hedelmä kylvetään rauhassa rauhan tekijöille.

Miten on riemullista tämä jumalan sana kun se yhtaikaa vastaa, rohkaisee antaa viisautta ja ymmärrystä kaikkeen,vastaus asioihin löytyy,koska me emme ole yksin,kristus meissä kirkkauden toivo ja hänessä me saamme omistaa kaikki ne avut mitä matkallamme tarvitsemme.

Jeesuksen tuntemisen kautta uskosi vahvistuu,ymmärryksesi lisääntyy,rakkautesi pääsee valloilleen. Jumalan läsnäolo on siinä ainä kun avaat raamatun.

Nyt kirjoitan tähän raamatun jakeita jotka liittyvät aiheeseen,ja saavat meidät niin uudet kuin vanhatkin uskovat miettimään taas uudelleen tämän sanan vahvaa merkitystä meidän elämälle,jumalan sanasta me ammennamme päivittäisen ruokamme ja juomamme hengellemme niin jaksamme päivän kerrallaan.

Paavali sanoo 2 tim 2:7  tarkkaa, mitä sanon; herra on antava sinulle ymmärrystä kaikkeen.  Kirje hebrealaisille  luku 4  jae  12  sillä jumalan sana on voimallinen ja terävämpi  kuin mikään  kaksiteräinen  miekka ja tunkee lävitse  kunnes erottaa  sielun ja hengen,nivelet ja sekä ytimet ja on sydämmen ajatusten  ja aivoitusten tuomitsija. Näin juuri jumalan sana pistää sisimmän järjestykseen,että sen minkä ymmärrät,niin siihen yhtyy tahtosi tunteesi ja kaikki mitä sinussa on ja niin rakkaus saa tilaa sinussa toimia.

Hebr 4 jae 13 sanoo:  eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön,vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä,jolle meidän on tehtävä tili.

Pietari haluaa meitä vahvistaa  2 piet 1: 3-9  kirjoitan sen kokonaisuutena jakamatta sitä jakeisiin.      Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken ,mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta,joka on kutsunut meidät  kirkkaudellaan ja täydellisyydellään.   Joiden kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset,että te niiden kautta tulisitte  jumalallisesta luonnosta osalliseksi ja pelastuisesti siitä turmeluksesta joka maailmassa  himojen tähden vallitsee.     Niin py rkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja avuissa ymmärtäväisyyttä,    ymmärtäväisyydessä itsenne hillitsemistä,itsenne hillitsemisessä  kärsivällisyyttä,kärsivällisyydessä  jumalisuutta, jumalallisuudessa  veljellista rakkautta veljellisessä rakkaudessa  yhteistä rakkautta,sillä jos teillä on nämä,ja ne yhä enenevät,niin ne eivät salli teidän olla toimettomina eikä hedelmättöminä meidän herramme jeesuksen kristuksen tuntemisessa.

Kuinka riemullisesti jumalan sana kietoo yhteen asiat ja ymmärrys avautuu,huomaatko kuinka sana kertoo sinulle että sinulla on jo kaikki ,ja ne tulevat näkyviin niinkuin pienen vauvan avut lahjat ja luonne ,vähitellen ja varmasti kasvun myötä, luotetaan, siunataan ja rukoillaan- 

Kiitos seurastasi ja siunausta  t: Raija