Kaikki alkoi ajatuksesta,myös jumala ajatteli ennenkuin sanoi.  Sanoista syntyi teot kuten ”tulkoon valkeus” niin myös jumalan teoista näemme hänen tapansa tehdä asioita, ja edelleen näistä yhdessä tulee ilmi jumalan luonne.  Mehän tiedämme että hän on hyvä jumala hän on rakkaus, ja kun rakkaus synnyttää tekoja  niin jälki on aivan mahtavaa.

Syntymästämme asti me ammennamme vanhemmilta. Sisarilta. Veljiltä. Isältä. Mummat, Paapat tädit sedät enot serkut jne…jne…Sitten Tarhat, koulut.

Opimme sanoja kuulemalla,tekoja katselemalla ja matkimalla,ajatus syntyy sitten vähän myöhemmin.  Huomaat varmasti että me kehitymme oppimalla läheisiltä tavat sanat ja asenteet,mitä ajattelemme muista,mehän ajattelemme niinkuin perheemme ajattelee.  Opimme myös kiroamaan jos kotona kiroillaan,kohtelemaan ihmisiä hyvin tai huonosti,lisäksi on perimät suuressa osassa kehitystämme,vielä perinnäis-säännöt,ja paljon,paljon asiaa mistä lapsi saa vaikutteet omaan elämäänsä.  Luonne kehittyy kaiken näiden kautta.  Luonnetta muokkaa myös lahjakkuutemme jos saamme sitä toteuttaa,mutta jos kotoa estetään suunta mihin lapsi olisi lahjakas , muokkaa sekin luonnettamme,ajatuksiamme,sanojamme,tekojamme,tapojamme ja niin luonteeme tulee näkyviin.

Emme siis voi piiloutua sen taakse että sanomme ” tämmönen mä olen ,tämmöiseksi jumala mut loi”.

Jumala loi taivaan ja maan,ja maan tomusta aatamin ja aatamin kylkiluusta eevan.  Senjälkeen ihmiset ovat syntyneet miehen ja naisen luonnollisesta kanssakäymisestä ja niin syntyi perheet,kylät ja kaupungit,maat ja valtiot jne….

Raamatussa on tosipaljon tekstiä ajatuksista-ajatuksistamme jotka jeesus kyllä tuntee ja siksi emme voi millään itseämme puolustaa,olitpa kuka tahansa, joka tuomitset.  Sillä mistä toista tuomitset, siihen sinä itsesi syypääksi  tuomitset,koska sinä, joka tuomitset ;  ,teet samoja tekoja.      Tämä raamatun kohta on roomalaiskirjeen luku 2  jae 1 ja se sopii hyvin ajatusmaailmassa vilisevien ajatusten esimerkiksi.

Nyt menemme raamatun tekstiin jotka kaikki puhuvat ajatuksista.  

Matt 9:4   mutta jeesus ymmärsi heidän ajatuksensa ja sanoi: ”miksi te ajattelette  pahaa sydämmissänne.”

Matt 15:19   sillä sydämmestä lähtevät pahat ajatukset,murhat,aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, ja jumalan pilkkaamiset.

Luuk 1:51  hän on osoittanut voimansa käsivarrellaan;  hän on hajoittanut ne,joilla oli ylpeät ajatukset sydämmessään.

Luuk. 2 34-35  ja simeon siunasi heitä ja sanoi marialle,hänen (jeesuksen) äidille: >>katso tämä on pantu lankeemuksesi ja nousemukseksi monelle israelissa ja merkiksi jota vastaan sanotaan   35 -ja muös sinun sielusi lävitse on miekka käyvä-  että monen sydämmen  ajatukset  tulisivat ilmi>>

Luuk  9: 46  ja heidän mieleensä tuli ajatus, kuka heistä mahtoi olla suurin.

Apost. 8: 22  tee siis parannus ja käänny tästä pahuudestasi ja rukoile herraa- jos ehkä vielä sinun sydämmesi ajatus sinulle anteeksi annetaan.

Room:1: 21  koska he, vaikka, ovat tunteneet jumalan eivät ole häntä jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet,vaan ovat ajatuksiltaan turhistuneet ja heidän sydämmensä on pimentynyt.

1 kor 1: 10  mutta minä kehoitan teitä veljet meidän herramme jeesuksen kristuksen nimeen, että kaikki olisitte puheessa yksimieliset  ettekä suvaitsisi riitaisuuksia keskuudessanne, vaan pysyisitte sovinnossa, ja teillä olisi sama mieli ja sama ajatus.

1kor 3:20 ja vielä: herra tuntee viisasten ajatukset ,hän tietää ne turhiksi.

2 kor 10: 5   me hajoitamme  maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen joka nostetaan jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi kristukselle..

Efes.2:3   joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa,noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin.

Fil 4:7  ja jumalan rauha,joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämmenne, ja ajatuksenne  kristuksessa jeesuksessa…Jae 8  ja vielä veljet,kaikki mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta ,mikä rakastettavaa , mikä hyvältä kuuluvaa, jos on joku avu, ja jos jotakin kiitettävää sitä ajatelkaa.

Kaikesta lukemastamme näemme kuinka kiinteästi ajatuksemme meitä voi viedä ja hallita,ja mitä näiden ajatusten jälkeen suustamme sanoina tulee ja mitä tekoja niistä syntyy.  Sana sanoo ettei jumalan sana tyhjänä palaja, niin ei myöskään meidän sanamme,sen olemme usein saanut kokea mitä ne aiheuttivat.

Toivottavasti nämä kirjoitukset herättävät ajatuksia,minkälainen olen? Mikä on minun luonteeni?  Tarvitsisinko muutosta?  Kuka auttaa? Kuka saa muutoksen aikaan?  Olet saattanut ennenkin ajatella itseäsi tältä kantilta ja yrittänyt muuttuakkin ,mutta huonolla menestyksellä.  Kun näitä kyselet kysele myös kenen oma olet ketä seuraat ketä tottelet kenen tekoja teet.

Muistatko kirjasen jota jaettiin suomessakin ” mahdollisuus muutokseen”  se mahdollisuus on jeesus kristus jumalan poika joka tuli sinua varten.

Joh 3: 16   sillä niin on jumala maailmaa rakastanut että hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään joka häneen oskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.  Jae17 sillä ei jumala lähettänyt poikaansa,  tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

Me siis voimme ajatella niin tai näin,mitä sinä valitset.                                                              

Siunattua lukuhetkeä t:Raija