Taas tänään jatkamme vähän eilisestä,sillä sanan lihaksi tuleminen on äärettömän tärkeä asia.

Usein jätämme sen pelkästään jeesuksen asiaksi ,mutta jumalan valtakunnan näkyviin  tuleminen tapahtuu myös jeesuksen omien elämässä.

Jos emme hyväksy sanan tulemista lihaksi niin olemme menettäneet yhteyden todellisuuteen,ja elinvoimaisuuteen,ja jääneet kirjoitetun sanan varaan

Joka on teoria.Sanan Lihaksi tuleminen on kirjoitetun sanan toteutus. Voimana ja moottorina tässä toimii jumalan kolmas persoona pyhähenki.

Nyt lähdemme evankeliumin matkaan.  Evankeliumi= ilosanoma ,kun  jeesus  tuli ja  julisti vt:lupausten täyttymistä.

Nasaretin synagoogassa jeesus nousi puhumaan.   Luukas 4 luku jakeesta 18    ”herran henki on minun päälläni,sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen.

Köyhät=ajallisesti,mutta myös hengellisesti.      Vangituille vapautusta=niille jotka vankilassa ovat,mutta erityisesti kaikille jotka ovat synnin ja himojen sitomia ja sitä kautta ovat sisäisesti vankilassa.

Sokea voi olla fyysisesti ja ne silmät jeesus voi ilmanmuuta avata näkeviksi. On myös sokeutta joka ei näe totuutta,ei löydä elämän tarkoitusta ,sillä tämän maailman rikkaudet ja viettelys ovat hänen silmänsä sokeuttaneet,,hän kulkee eksyksissä.

Sorrettu=on mitätön, rikottu, halveksittu ihminen,niin maahan poljettu,tuhansiksi sirpaleiksi jotka vain jeesus voi koota.

Jae 21: niin hän rupesi puhumaan heille:   > tänäpäivänä  tämä kirjoitus  on käynyt  toteen teidän korvainne kuullen.<

Nasaretin synagoogassa näemme nyt kuinka jumalan valtakunta on tullut lähelle.

Näin alkoi evankeliumin julistus,kolme vuotta jeesus julisti.    Sitten tuli ristiin-naulitseminen,ylösnousemus,taivaaseen astuminen.

Näin tuli täytetyksi kaikki se työ minkä isä jumala pojalleen jeesukselle tehtäväksi antoi.

Evankeliumin sisältö vielä luettelon omaisesti,joita voimme myöhemmin yksityiskohtaisemmin käydä lävitse,jos on tarpeen.

Jumala tahtoi yhteyteensä jälleen luomansa ihmisen,tämä yhteys rikkontui  syntiinlankeemuksessa,mutta jo siellä 1 moos.Kirjan Kolmannessa luvussa on jumalan lupaus:   jae 15 ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille,ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille;se on polkeva rikki sinun pääsi,ja sinä olet  pistävä sitä kantapäähän.                         Näin jumala sanoi saatanalle että voittaja(jeesus) on tulossa. Ihana lupaus evankeliumista.

Anteeksiantamus,  syntien  sovitus,  lunastus, ylösnousemus,iankaikkinen elämä.Siinä Evankeliumin sisältöä.

Joh 3:16   sillä niin on jumala maailmaa rakastanut ,että antoi ainokaisen poikansa,ettei yksikään,joka häneen uskoo,hukkuisi, vaan  hänellä  olisi  iankaikkinen  elämä.

Nyt menemme apostolien kanssa öljymäelle todistaamaan kuinka jeesus otettiin heidän nähtensä ylös taivaisiin.

Apost. Luku1 Jakeet 7-8.  Jeesus sanoi heillee > ei ole teidän asianne tietää aikoja ja hetkiä,jotka isä oman valtansa voimalla on asettanut.

Jae 8.  Vaan kun pyhähenki tulee teihin,niin te saatte olla minun todistsjiani sekä jerusalemissa,ettäkoko juudeassa ja samariassa ja aina maan ääriin saakka.

Jae 9.Kun Hän oli tämän sanonut,kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä,ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään.  Jae 10: ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään,niin katso,seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa  jae 11:  ja nämä sanoivat >> galilean miehet,mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä jeesus,joka otettiin teiltä ylös taivaaseen,on tuleva samalla tavalla,kuin te näitte hänen taivaaseen menevän <<

Sitten kokoontuivat he yhteen niinkuin jeesus oli kehoittanut,odottamaan pyhäähenkeä.

Tässä se onkin tärkein asia,ilman jumalan voimaa ei ole evankeliumia,ei uskovia ei rakkautta ei anteeksi antoa,ei syntien sovitusta,ei ihmeitä eikä merkkejä,  eivätkä ihmiset koe jumalan valtakunnan olevan lähella. Tässä se oleellinen,ei jumalan valtakunta ole sanoissa vaan voimassa,siksi sanan piti tulla lihaksi että myös voima tulisi näkyviin.

Nyt tuli vähän pitkästi,mutta kiitos että viihdyit seurassani, laita kommenttia tai kysy jos on epäselviä asioita tekstissä juuri sinulle. Sinua siunaten Raija.