Hyvää lauantai aamupäivää.

Asia jonka ympärillä kirjoitukseni kulkee on niin rakas ja innoittava etten malta jättääkkään päiviä väliin niinkuin aioin.

Nyt lähdemme opetuslasten kanssa helluntaipäivänä. Apostolinteot Luku 2 jakeesta 2:  ja toli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää,ja täytti koko  huoneen, jossa he  istuivat.  Jae 3  ja he näkivät  ikäänkuin  tulisia kieliä,jotka  jakaantuivat ja asettuivat  heidän  itsekunkin  päälle   jae 4  ja  he  tulivat  kaikki  pyhällähengellä  täytetyiksi  ja  alkoivat  puhua muilla kielillä, sen  mukaan mitä  henki heille  puhuttavaksi  antoi.

Nyt olemme asian edessä joka jakaa ihmisiä  monien mielipiteiden taakse, mutta kun ollaan tekemisissä jumalan ja hänen sanansa kanssa,niin sitä ei meidän mielipiteemme  heilauta.  Muistathan että jumala on pyhä ja vanhurskas oikeuden mukainen,rehellinen, hän on rakkaus,hän ei vaan rakasta tunnetasolla, vaan hän on rakkaus joka antaa henkensä sinun edestäsi.

Varmasti voi olla vaikea ymmärtää ja uskoa helluntaipäivän tapahtumia ja jos niin on,on, meidän yhdessä nyt tarkasteltava  mitä se usko on jonka varassa elämme. Onko se järjen uskoa? Joka sanoo ,eivoi olla totta,vai mielipide uskoa jonka mukaan jumalan pitää olla sellainen kun sinun mielipiteesi hänestä on.

Katsotaa nyt joitakin menneitä tapahtumia,ja testataan uskoamme,ensin: jumala loi taivaan ja maan,   jumala teki maan tomusta ihmisen, egyptissä jumala toi monia vitsauksia, koska faarao ei päästänyt israelilaisia pois sieltä orjuudesta.    Jumala kuljetti heitä erämaassa 40 vuotta antoi mannaa taivaasta,  lähetti runsaasti viiriäisiä,että saivat lihaa,  vettä kalliosta,  eikä heidän kenkänsä kuluneet 40 vuoden aikana.

Siinä sinun uskollesi miettimistä.  Jatketaan, punainen meri jakautui kahtia ja kansa meni kuivin jaloin toiselle rannalle, mutta kun egyptin sotajoukot astuivat samaa tietä tulivat vedet heidän päällensä,ja he kaikki hukkuivat.

Nämä kertomukset ovat juuri ensimmäisessä ja toisessa mooseksen kirjoissa luettavissa,niinkun muistat että kehoitin,edellisissä kirjoituksissa.

Nyt siirrymme uuteen testamenttiin,jossa kerrotaan ,että neitsyt tulee raskaaksi.  Oli myös toinen nainen raskaana ,hän oli jonannes kastajan äiti,ja kun nämä naiset kohtasivat.  Luukas 1 jae  41:    ja kun elisabet kuuli marian  tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussaan;ja elisabet täytettiin pyhällähengellä.  Erikoinen tapahtuma.  Mitä uskosi tähän sanoo?

Jeesuksen aikana sairaita parantui,kuolleita herätettiin,ja tätä työtä jatkoivat opetuslapset.

Vielä mainitsen tapahtumat joita ilman meillä ei olisi mitään asiaa jumalan luokse.  Vaelluksensa jälkeen jeesus ristiin naulittiin,kuoli ja haudattiin,nousi ylös taivaisiin,ja istuu nyt isän jumalan oikealla puolella.  Jeesus tulee myös takaisin,niinkuin muistat olen siitä maininnut.

Tapahtumat yläsalissa, pyhällähengellä täyttymiset laittaa uskosi koetukselle,jos se ei ole lahjausko jumalalta,uudestisyntymisen yhteydessä saatu, se on usko joka pitää nämä kaikki asiat totena, koska ne ovat kaikki jumalan asioita.

Nyt olemme sillä paikalla että näitä kolmea ei voida erottaa,siis isää , poikaa,ja pyhäähenkeä,kolmiyhteinen jumala,he ovat kaikki ollet yhdessä maailmanlman luomisesta lähtien,ja ovat kaikissa tapahtumissa olleet mukana.  A postolin teot on kirja uudentestamentin puolella jonka nimi voisi olla pyhänhengen teot.

Isä jumala poika jeesus ovan nyt yhdessä ylhäällä ja pyhähenki on lähetetty uskoville siitä joh.Evankeliumi  Luku 16: jakeet 13,14,15

Mutta kun hän tulee,tutuuden henki,johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen.  Sillä se,mitä hän puhuu,ei ole hänestä itsestään;vaan minkä hänkuulee,sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Jae 14 hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.  Jae 15 kaikki, mitä isällä on,  on minun; sentähden minä sanon, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

Jeesus puhui tässä opetuslapsilleen,poislähtönsä edellä.  Ja,vielä joh.14:26   mutta puolustaja, pyhähenki, jonka isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta,minkä minä olen teille sanonut.

Pyhähenki on ollut innoittaja koko raamatun kirjoituksiin,ja siksi juuri pyhähenki,jomalan kolmas persoona on hän jonka kautta kirjoitukset avautuvat ja tekevät elämän rikkaaksi.   Perustukset joiden varaan itsemme laskemme on,uskoontulo eli syntyminen jumalan hengestä jumalan lapseksi ja uudestisyntymisen peso jossa kasteen kautta vanha jää taakse ja uusi on sijaan tullut ja sitten tuo ihmeellinen pyhällähengellä täyttyminen johtaa meitä kasvuun ja pyhitykseen rakkaudessa.

Hebrealais kirje  luku 11 jakeet 1-3   mutta usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan,ojentautuminen sen mukaan,mikä ei näy   2  sillä sen kautta saivat vanhat todestuksen     3 uskon kautta me ymmärrämme että maailma on rakennettu jumalan sanalla,niin että se,mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä.

Kaiken lähtökohdaksi tarvitaan siis usko jonka jumala sinulle antaa.Ilman Uskoa on mahdotonta olla otollinen,ja varmasti olet nyt huomannut että sinun ”oma uskosi” joka niin monella on ei riitä.Jumalan Asioihin ,niihin  rittää vain hänen antama usko.

Siunausta ja tapaamisiin kirjoitusten äärellä. T: Raija