Siunaten tervehtii sinua Raija.

Ennenkuin mennään päivän aiheeseen,niin rohkenen kehoittaa sinua lukemaan nuo raamatun kaksi ensimmäistä kirjaa,siis ensimmäinen ja toinen mooseksen kirja niissä on paljon tapahtumia,mutta se mitä haluan sinun pistävän merkille erityisesti on jumalan luotettavuus,rehellisyys, uskollisuus oikeamielisyys,oikeudenmukaisuus. Nämä Ominaisuudet kulkevat mukana koko vanhan testamentin javahvistavat sitä luotettavuutta,joka vanhurskaassa jumalassa on pysyväisenä.  Vanhurskas jumala on pyhä jumala, ja uusi testamentti jatkaa sitä samaa linjaa.

Otin tämän esille siksi kun tänäpäivänä luotettavuus ja oikeudenmukaisuus ovat kokeneet haaksirikon.

Nyt eteenpäin jumala on siis ilmoittanut itsensä luonnossa, kirjoituksissa,profeetoissa ja historiassa.

Muistatko eilisestä mitä hebrealaiskirje sanoi:  luku 1 jae 2 on hän näinä viimeisinä aikoina puhunut meille pojan kautta…

Mitkä viimeiset ajat?? Ajanlaskumme alkoi jeesuksen syntymästä ja siitä alkoi myös ”viimeiset ajat” jotka ovat nyt kestäneet 2000 vuotta.

Uudentestamentin kirjoitukset tuovat lisävaloa asiaan esim.  1tessalonikilaisille  luku 5  jae 1 mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa, jae 2 sillä itse te varsin hyvin tiedätte,että herran päivä tulee niinkuin varas yöllä.

Tässä puhutaan jeesuksen takaisintulosta,jolloin hän noutaa omansa maan päältä.  Hänen omiaan ovat ne jotka uskovat hänen olevan jumalan poika ,ja jotka ovat saaneet syntinsä anteeksi jeesuksen nimessä ja veressä.

Nyt mentiin jo vähän asioden edelle ,mutta tiedät varmasti kuinka paljon selvitystä nämä asiat tarvitsevat,siksi sen lisäksi että luet näitä kirjoituksiani niin samalla lue myös raamattua niin asiat tulevat paljon rikkaammaksi ja selvemmäksi.

Ja nyt johanneksen evankeljumin ensimmäiseen lukuun jakeesta 1 alussa oli sana ja sana oli jumalan tykönö,ja sana oli jumala  jae2  hän olialussa jumalan tykönä   jae 3  kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan,ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään  mikä  syntynyt  on.

Jumalan tykönä oli Jeesus, joka syntyi neitsyt marian kautta tänne maailmaa ,ja niin hänestä tuli elävä jumalan sana.

Jumala ilmoitti itsensä nyt ihmisille  Jeesuksen kautta, Jeesus tekee kirjoitetun jumalan sanan eläväksi,jeesuksen  kautta ja  jeesuksessa  jumala esittelee itsensä  ihmiskunnalle.

Jos olet utelias tämän asian suhteen ja haluat tietää mllainen  jumala  oikeesti  on, niin lue  matteuksen  evankeljumin luku 5:stä eteenpäin jossa  jeesus puhuu  vuorella, ja siksi tätä puhetta sanotaan  vuorisaarnaksi,  näissä kirjoituksissa näet  jumalan ja jeesuksen luonnetta ja ominaisuuksia ja voit siinä päätellä tahdotko tulla hänen kaltaisekseen?

Se on täysin mahdollista että sana sinussakin voi tulla lihaksi.

Jeesus kulki täällä ajassa julkisuudessa noin 3 vuotta 30 vuoden ikäisenä,julisti jumalan valtakuntaa,julisti”tehkää  parannus ja kääntykää että teidän syntinne pyyhittäisiin pois”  2 jumalan valtakunta on tullut lähelle2  (huom.  Aikakausi)

Hänessä oli elämä,ja elämä oli ihmisten valkeus,  ja valkeus loistaa pimeydessä,ja pimeys ei sitä käsittänyt.     Joh. 1  jakeet4-5

Jeesus tuli ensin jumalan kansalle,siis omiensa tykö,ja hänen omansa eivät ottaneet  häntä vastaan.

Eivät ottaneet, koska odottivät kunngasta  eikä heidän mielestää jeesus täyttänyt näitä vaatimuksia.

Mutta kaikille,jotka ottivat hänet vastaan, hän  antoi  voiman tulla  jumalan  lapsiksi,niille, jotka uskoivat hänen  nimeensä.    Joh. I  Jae  12

Näin olemme me pakanatkin päässeet osallisiksi,jeesuksen kautta syntien anteeksi antamuksesta,ja iankaikkisesta elämästä.

Näin tälläkertaa, jatkamme aiheesta mitä on evankeljumi.

Kiitos kun olit kannssani tämän hetken, ja rikkaita hetkiä raamatun parissä.  Siunausta ja tapaamisiin kirjoitusten äärellä t: Raija

Ps. Sananlaskut 8:22-36 kertoo jeesukse olinpaikasta ennen ihmiseksi syntymistä,hän oli jumalan tykönä esikoisena ennen luomakuntaa.