HYVÄÄ VUODEN VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ JA SIUNAUSTA KAIKILLE VUONNA 2020.

Toivo ja toivoa tarkoittavat sanat onkäännetty hebreasta ja kreikasta sanoiksi: odottaa, toivoen odottaa, jonkin hyvän odottamista

Uusivuosi lupauksia täynnä ja toivoa että voisi lupaukset täyttää.  Usein se onnistuu kevätkuukaudet mutta sulaa jo sitten kesän lämpöön, mutta ei haittaa uudet lupaukset taas tulevaan vuoteen.

Toivo on aika ihmeellinen asia,se kun kulkee arjessa kanssamme jatkuvasti.  Johtuu varmaan siitä että toivo on lujasti ankkuroitu ihmisen sielunelämään.  Saarnaajan kirjan luku 9 jae 4 ja sen alkuosa, ”onhan sillä, jonka vielä on suotu olla kaikkien elävien seurassa, toivoa”      ilman toivoa on ihminen kuollut.   Toivo paremmasta pitää ja on aina pitänyt ihmisen elämän syrjästä kiinni.

Toivolla on keskeinen sija sekä vanhassa että uudessa testamentissa.  Löydämmekö mitään mihin ankkuroida toivomme  niin ettö sen näkee täyttyvän.   Näkyväiset asiat eivät kuulu tähän, eihän kukaan sitä toivo minkä näkee, tavaroita kyllä ,jotka ei kuitenkaa täytä eikä vastaa syvempään toivoon joka sielussamme on.

Israel toivoo jumalalta messiaanista lunastusta,lupaus messiaasta antaa sille tulevaisuuden ja toivon.   Lupauksen antaja on luotettava  jumala itse. Jer.29.11       hän on myös pakanoiden toivo( siis meidän)    vaikka maallinen toivo menisikin, uskovalla on kuitenkin iankaikkisuuden toivo   jes 25:8″ hän hävittää kuoleman  ainiaaksi, ja herra, herra pyyhkii kyyneleet kaikkien kasvoilta ja ottaa pois kansansa häväistyksen kaikesta maasta.  Sillä herra on puhunut”-

Toivo joka liittyy messiaaseen ja tulevaan jumalan valtakuntaan sekä ylösnousemus uskoon.

Daniel 12:1-3.       Siihenaikaan nousee miikael se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka,kun kansoja on ollut hamaan siihen aikaan asti.   Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat.    Jae 2        ja monet maan tomussa makaavista heräjävät toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen.    Jae 3    ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti.

Tässä muutamia ajatuksia ja jakeita sanasta siihen mikä on todellisen toivon täyttymisen perusta ja täyttymys.   Toiveitahan meillä aina on ja runsaasti varsinkin sen näkyvän suhteen. Kaipaus on myös sana joka liitetään toivoon.  Se toivo on kaipausta löytää,saada vastaus,saada yhteys todelliseen elämään, ettei tarvitsis olla niin eksyksissä.

Hebrealaiskirje  11:1  usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan,ojentautuminen sen mukaan mikä ei näy. Huomaatko että usko tulee väistämättä toivon kaveriksi, se on välttämätön että päästään eteenpäin.  Usko on se luja luottamus siihen mitä toivotaan.1 pietarinkirje 1:3   ylistetty olkoon meidän  herramme jeesuksen kristuksen jumala ja isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon jeesuksen kuolleistanousemisen kautta.

Siis toivo iankaikkisesta elämästä muuttuu eläväksi vasta kun usko tulee mukaan tähän kuvioon. Usko jonka herra antaa siinä uudestisyntymässä lahjaksi,josta pietari edel. Kirjoittaa.   Tästä nyt huomaamme että toivon tulee perustua johonkin muuten se on tyhjää mutta jos toivomme on jumalassa jeesuksen kautta,siitä emme pääse mihinkään,sen tulemme näkemään tulevaisuudessa.

Uskova on ihminen joka on syntynyt jumalan lapseuteen pyhästä hengestä ja hän tietää sen ja siksi hänellä on myös elävä toivo.  ”ja tämä toivo on meille ikäänkuin sielun ankkuri, varma ja luja joka ulottuu esiripun sisäpuolelle asti.”  Näin sanoo hebr. 6: 19

Toivo ja usko liittyvät läheisesti toisiinsa,sillä toivo on tulevaisuuteen suuntautuvaan  uskoa. 1kor 13:13 niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus

Toivoa herättäviä asioita sinulle vuodeksi 2020, hän näkee sinut,sinun sydämmesi,sinun toiveesi,hän tuntee sinut, ja toivoo että sinäkin haluat tuntea hänet. Hieno lupaus uudelle vuodelle olisi että lupaisit etsiä herraa,hän tulee vastaan sinua ja ilolla sinusta iloitsee ja riemulla riemuitsee.

Tartu tähän toivoon,joka meille tarjotaan jeesuksessa kristuksessa,se on paras uudenvuoden lupaus jonka voit antaa.          Matteus evankeliumissaan sanoo  luku 6:33   vaan etsikää ensin jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.    Luku 7 jae 8  sillä jokainen anova saa etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.

Älä menetä toivoasi, laita kädet ristiin,sillä apu minulle tulee herrralta,joka on luonut taivaan ja maan, älä lannistu.

Siunaten tulevaa vuottasi 2020 toivon hyviä lukuhetkiä.           Raija