Tervehdys jälleen,vietämme jouluna vapahtajamme jeesuksen syntymäjuhlaa,enkä ole löytänyt ketään jonka syntymästä on kirjoitettu noin 700 vuotta ennen kuin hän syntyi,

Mitä muuta tästä lapsesta sanottiin,niin siitä teille tänään kirjoitan,se olkoon minun joulutervehdykseni teille kaikille.

Profeetta jesaja joka eli ainakin sen 700 vuotta ennen jeesuksen syntymää kirjoittaa hänestä näin. Luvussa 53 jakeet 2-7

Hän kasvoi herran edessä niinkuin vesa,niinkuin juuri kuivasta maasta.  Ei ollut hänellä vartta ei kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa,johon me olisimme mielistyneet.

Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies,sairauden tuttava, . Jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet.

Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi,meidän kipumme hän sälytti päällensä.   Me pidimme häntä rangaistuna, jumalan lyömänä ja vaivaamana.

Mutta   hän oli haavoitettu meidän rikkomustemme tähden runneltu meidän pahain tekojemme tähden.  Rangaistus oli hänen päällänsä että meillä rauha olisi,ja hänen haavainsa kautta olemme paratut.

Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat,kukin meistä poikkesi omalle tielleen,mutta herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.,

Häntä piinattiin,ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas,joka on ääneti keritsijänsä edessä, niin ei hän suutansa avannut.

Siirrytään uudentestamentin puolelle     matteuksen evankeliumin luku 1  jakeet 18-21 jeesuksen kristuksen syntyminen oli näin. Kun hänen äitinsä maria oli kihlattu joosefille,huomattiin hänen heidän yhteenmenoaan olevan raskaana,pyhästä hengestä.

Sitä ei tainut tietää kuin maria yksin mitä oli tapahtunut ,ja siksi joosefkin epäili.

Jae 19     mutta kun joosef,  hänen miehensä oli ,hurskas, ja koska hän ei tahtonut saattaa häntä häpeään,aikoi hän salaisesti hyljätä hänet.

Jae 20    mutta kun hän tätä ajatteli, niin katso, hänelle ilmestyi unessa herran enkeli,joka sanoi: >>joosef daavidin poika, älä pelkää ottaa tykösi mariaa vaimoasi;sillä se mikä hänessä on siinnyt, on pyhästä hengestä.

Jae  21 ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi jeesus,  sillä hän on  vapahtava kansansa heidän synneistänsä.>>

Huomaatko yhtäläisyydet jesajan kirjan tekstin kanssa.  Kyllä siinä joosef oli ihmeissään  mutta jumalaa pelkäävänä miehenä hän piti totena mitä hänelle sanottiin.   Samoin  ,maria kun hänelle ilmestyi herran enkeli ja korkeimman voima varjosi hänet.  Luukas luku 1  jae  35  enkeli vastasi hänelle ja sanoi >> pyhä henki tulee sinun päällesi, ja korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myö se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman jumalan pojaksi……….

Kyllä oli marialla ja joosefilla miettimistä, ihmeellisiä asioita.  Ja ihmeet jatkuvat,maria lähti tapaamaan elisabetia joka oli raskaana kuudennella kuulla. Luukas 1 jakeesta 41  ja kun elisabet kuuli marian tervehdyksen,hypähti lapsi hänen kohdussansa, ja elisabet täytettiin  pyhällä hengellä

Elisabet puhkesi puhumaan suurella äänellä ja sanoi: >>siunattu sinä vaimojen joukossa, ja siunattu sinun kohtusi hedelmä

Ja kuinka minulle tapahtuu tämä,että minun herrani äiti tulee minun tyköni, ja niin sitte jakeesta 46 maria alkaa ylistää herraa.

Molempien naisten sanat ylistys ja kiitos on profetaalista,sillä katso nyt mitä maria profetoi ja sanoi jeesus lapsesta joka kasvoi hänen kohdussaan.

Ja maria sanoi:   minun sieluni suuresti ylistää herraa.   Ja minun henkeni riemuitsee jumalasta, vapahtajastani,  sillä hän on katsonut palvelijattarensa alhaisuuteen.  Katso  tästedes  kaikki sukupolvet  ylistävät minua autuaaksi

Sillä voimallinen on tehnyt minulle suuria ja hänen nimensä on pyhä.       Ja hänen laupeutensa pysyy polvesta polveen, niile jotka häntä pelkäävät.    Hän on osoittanut voimansa käsivarrellaan;  hän on hajoittanut  ne joilla on ylpeät ajatukset sydämmessään    hän on kukistanut valtiaat  valtaistuimiltaan, ja korottanut alhaiset………jne  kannatttaa lukea.

Maria viipyi elisabetin tykönä kolme kuukautta..   Sakariaan ja elisabetin poika syntyi  ja iihen liittyi myös mahtavia profetaalisia ennustuksia,  pojan nimi oli johannes joka kulki jeesuksen edellä, hän valmisti tietä jeesukselle.

Tuli viimein lapsen synnyttämisen aika,aika jonka kuulet jouluevankeliumissa varmasti useaan kertaan tänäkin jouluna.   Beetlehemissä tallin seimeen laitettiin jeesuslapsi, ja mikä ihmeellistä jälleen jumala laittoi enkelit asialle  ja he ilmestyivät paimenille kedolla,paimenille joita ei työnsä  puolesta arvostettu,vaikka paimenet olivat välttämättömiä  heitä pidettiin alhaisina.

Tapahtui näin.Luukas 2  jakeesta 8  eteenpäin  ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa,niin heidän edessään seisoi herran enkeli, ja herran kirkkaus loisti heidän ympärillään,  ja he peljästyivät suuresti.   Mutta enkeli sanoi heille:>>  älkää peljätkö;sillä katso ,  minä ilmoitan teille suuren ilon,joka on tuleva kaikelle kansalle,   teille on tänäpäivänä  syntynyt  vapahtaja,joka on kristus, herra,  daavidin kaupungista.

Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa>>    ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät jumalaa sanoivat.   >>kunnia jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken,joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.

Paimenet lähtivät ja löysivät marian ja joosefin ja seimessä makaamassa jeesus lapsen juuri niinkuin enkeli oli ilmoittanut. Joosef ja maria veivät lapsen jerusalemiin uhratakseen siellä niinkuin herra laissa oli säätänyt.   Ja katso jerusalemissa oli mies simeon nimeltään hän oli hurskas ja jumalinen mie joka odotti  israelin lohdutusta ja pyhä henki oli hänen päällänsä.   Ja pyhä henki oli hänelle ilmoittanut ettei hän ole näkevä kuolemaa  ennenkuin  oli nähnyt  herran voidellun.

Maria ja joosef olivat pyhäkössä samoin simeon ja kun hän näki heidät otti hän lapsen syliinsä kiitti jumalaa ja sanoi  >> herra nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään,sanasi mukaan, sillä minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi.   Jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä,valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille ja kirkkaudeksi  kansallesi israelille.

Nämä kaikki asiat ovat siis luukas luvut 1-2 lue sieltä tarkemmin,  joosef ja maria ihmettelivät kaikkea sitä mitä lapsesta  sanottiin  eikä totisesti mikään ihme sillä kyllä mekin ihmettelemme,sillä niin paljon tapahtui ennakkoon, ennen syntymää ,syntymän jälkeen  johon on vielä on liitettävä kolme itämaan tietäjää,jotka lahjoineen tulivat tervehtimään jeesuslasta.

Voimmeko siirtää sivuun mielestämme kaikki nämä asiat mitkä tästä lapsesta  on ennustettu,voimmeko siirtää itsemme sivuun sanomalla ettei koske minua, ja silti juhlimme hänen syntymistään….Mielenkiintoista. Me emme voi olla välinpitämättömiä tämän lapsen suhteen,kun ajattelemme ennen hänen syntymäänsä 700 vuotta sitten hänestä jo puhuttiin ja vanhanliiton kirjoituksissa löytyy myös ennustuksia israelin vapauttajasta.

Ei kai millään osaa ajatella että tällä seimessä makaavalla suloisella vauvalla olisi jotain tekemistä minun elämäni ja kuolemani kanssa. Niin se vain  on ,muistat ehkä aikaisemmista kirjoituksista jossa kirjoitin  johanneksen evankeliumin alusta:  alussa oli sana ja sana oli jumalan tykönä, sana oli jumala.  Ja edelleen joh. 1 jae 14    ja sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme,ja me katselimme hänen kirkkauttaan,senkaltaista kirkkautta kui ainokaisella pojalla on isältä,  ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

Tässä puhuttiin samasta henkilöstä jonka syntymäjuhlaa nyt vietämme,jeesuksesta jumalan pojasta.   Seuraa hänen elämäänsä ja näet miksi hän syntyi tänne maailmaan ja samalla löydät oman elämäsi terkoituksen ja sen kuinka sinun elämäsi  sidottunä jeesukseen on mahtavaa muutoksen ja tervehtymisen aikaa, ja jeesus on ainut iankaikkisen autuuden tuoja ja ovi isän luokse,sitähän me odotamme,jumalan luo pääsemistä kun meistä aika jättää.

Jeesus kristus ei ole vain pieni vauva seimessä, hän syntyi ollakseen elämän ja kuoleman herra,siksi on hyvä antautua hänelle tänä jouluna että syntymäjuhla saisi huikean tarkoituksen ja enkelijoukot taivaassa iloitsevat kun yksi syntinen tekee parannuksen.

Siunattua joulunaikaa kaikille teille. T:voo  raija….Lukemisiin